Mūsų svetainė naudoja slapukus, siekdama užtikrinti, kad jūsų svetainė veiktų greitai ir efektyviai. Svetainė juos jums atsiųs, jei jūsų naršyklės nustatymai leis jums siųsti slapukus. Bet kuriuo metu galite pakeisti savo naršyklės nustatymus ir blokuoti slapukus, tačiau juos išjungus, kai kurios svetainės funkcijos gali būti neprieinamos. Daugiau informacijos skiltyje Privatumo politika.

Uždaryti

Nasza firma aktywnie prowadzi sprzedaż na 2 różnych kontach w serwisie allegro.pl. Sprawdź jak każde konto oceniają nasi klienci:

 

a_sliwinska

centrumled

Opinie Google

Privatumo Polityka

Centrum Światła Handel i Projektowanie UAB, juridinio asmens kodas 0000843712, buveinės registracijos adresas Tartakowa 15/21, 42202 Czestochowa, Lenkija (toliau – „HG-lamps“) privatumo ir slapukų politika (toliau – „Politika“) numato pagrindus, kuriais kaupia, tvarko ir saugo asmens duomenis, kuriuos Bendrovė renka apie elektroninės parduotuvės vartotojus, Bendrovės salonų lankytojus, pirkėjus, kitus Bendrovės teikiamomis paslaugomis besidominčius asmenis (toliau – „Subjektai“). Subjektai yra prašomi atidžiai perskaityti šią Politiką tam, kad būtų teisingai suprastas Bendrovės požiūris ir praktika, susijusi su Subjektų duomenimis, bei duomenų tvarkymo sąlygos. Subjektų asmens duomenys renkami ir tvarkomi tik šioje Politikoje numatytais tikslais. Ši Politika taikoma visiems Subjektams, įskaitant ir Subjektus, kurie nėra prisiregistravę elektroninėje parduotuvėje. Subjektų asmens duomenų valdytoju yra laikoma HG-lamps.

HG-lamps gali rinkti ir tvarkyti šiuos Subjektų duomenis:

  • Duomenis, kuriuos Subjektai nurodo pildydami formas elektroninėje parduotuvėje, adresu www.hg-lamps.lt (toliau - „Svetainė“) - Šie duomenys yra Subjekto vardas, pavardė, elektroninio pašto adresas, telefono numeris, prekės pristatymo adresas, užsakomos prekės pavadinimas, prekės apmokėjimo duomenys bei kita informacija, teikiama pildant registracijos formą, registruojantis elektroninėje parduotuvėje, teikiant užsakymą, siunčiant pranešimus sistemoje, kreipiantis dėl papildomų paslaugų suteikimo ar pranešant apie elektroninės parduotuvės sutrikimus. HG-lamps taip pat gali pasiūlyti užpildyti tam tikras formas tam, kad Subjektas galėtų dalyvauti HG-lamps organizuojamuose konkursuose, akcijose bei žaidimuose;
  • visą susirašinėjimą tarp Subjektų ir HG-lamps - (Svetainėje, el. paštu, pokalbių lange, Bendrovės „Facebook“ paskyroje, trumposiomis žinutėmis telefonu ir kt. ryšio priemonėmis);
  • duomenis apie Subjektų naršymo elektroninėje parduotuvėje istoriją, - įsigytų prekių bei paslaugų istoriją ir su tuo susijusius duomenis;
  • Subjektų vardą, pavardę, el. pašto adresą, telefono numerį - kai šie duomenys yra tvarkomi tiesioginės rinkodaros tikslu ir Subjektas yra tuo tikslu davęs savo sutikimą;
  • Subjektų IP adresus;
Už Bendrovei pateikiamų duomenų teisingumą ir tikrumą atsako Subjektai.

Slapukai ir jų naudojimo tikslai

  • PHPSESSID - Standartinis slapukas naudojamas vartotojo sesijai palaikyti. Sukūrimo momentas: Įėjimo į puslapį metu. Galiojimo laikas: Iki interneto svetainės lango uždarymo. Naudojami duomenys: Unikalus identifikatorius
  • _hjIncludedInSample - „Hotjar“ slapukas. Šis seanso slapukas nustatomas, kad „Hotjar“ galėtų žinoti, ar tas lankytojas yra įtrauktas į imtį, kuri naudojama generuoti „piltuvus“. Sukūrimo momentas: Įėjimo į puslapį metu. Galiojimo laikas: 1 metus. Naudojami duomenys: Unikalus identifikatorius
  • crisp-client - Slapukas naudojamas vartotojo sesijai palaikyti tarp “Crisp live chat”. Sukūrimo momentas: Įėjimo į puslapį metu. Galiojimo laikas: Iki interneto svetainės lango uždarymo. Naudojami duomenys: Unikalus identifikatorius
  • _gid - Google slapukas, naudojamas atskirti vartotojams. Sukūrimo momentas: Įėjimo į puslapį metu. Galiojimo laikas: 24 valandas. Naudojami duomenys: Unikalus identifikatorius
  • optimizelyPendingLogEvents - Naudojamas kaip lankytojo veiksmų tarp sekimo užklausų podėlis. Tai užtikrina, kad visi įvykiai būtų efektyviai sekami, net jei lankytojas greitai atlieka daug veiksmų vienas po kito. Atlikus sekimo užklausą, slapukas ištrinamas. Sukūrimo momentas: Įėjimo į puslapį metu. Galiojimo laikas: 15 sekunžių. Naudojami duomenys: Unikalus identifikatorius
  • optimizelyBuckets - Saugo eksperimentus ir variantus, į kuriuos vartotojas buvo įtrauktas. Sukūrimo momentas: Įėjimo į puslapį metu. Galiojimo laikas: 1 metus. Naudojami duomenys: Unikalus identifikatorius
  • optimizelySegments - Išlaiko informaciją apie lankytojo „Optimizely Classic“ segmentus: naršyklę, kampaniją, mobilųjį įrenginį, šaltinio tipą ir visas pasirinktines dimensijas, kurias nustatėte. Tai leidžia užtikrinti, kad slapukas ir toliau priklausys segmentui, todėl pagerinamas segmentais suskirstytų rezultatų tikslumas. Sukūrimo momentas: Įėjimo į puslapį metu. Galiojimo laikas: 10 metų, arba kiek nustato pats vartotojas. Naudojami duomenys: Unikalus identifikatorius
  • optimizelyEndUserId - Saugo lankytojo unikalų „Optimizely“ identifikatorių, tiek naudojant „Optimizely Classic“, tiek „Optimizely X Web“. Tai laiko žymos ir atsitiktinio skaičiaus derinys. Viduje nesaugoma jokia kita informacija apie jus ar jūsų lankytojus. Sukūrimo momentas: Įėjimo į puslapį metu. Galiojimo laikas: 10 metų, arba kiek nustato pats vartotojas. Naudojami duomenys: Unikalus identifikatorius
  • p_popup_uh - Slapukas naudojamas informacijai apie vartotojo peržiūrėtus ir paslėptus iškylančius („pop-up“) langus išsaugoti. Sukūrimo momentas: Pirmo įėjimo į puslapį metu. Galiojimo laikas: 1 metus. Naudojami duomenys: Unikalus identifikatorius
  • rated_[sveikasis skaičius] - Slapukas naudojamas rinkti informacijai į telia.lt svetainės turinio valdymo sistemą apie vartotojo pasirinktą apklausos atsakymą. Sukūrimo momentas: Pirmo įėjimo į puslapį metu. Galiojimo laikas: 1 metus. Naudojami duomenys: Unikalus identifikatorius
  • C, cid, TPC, GCM, uid - Slapukai sukuria atsitiktinį ID kiekvienam apsilankančiam vartotojui, kad būtų galima nustatyti, kurie vartotojai lankosi svetainėje pakartotinai. Šie slapukai padeda identifikuoti vartotojų naršymo įpročius svetainėje. Sukūrimo momentas: Pirmo įėjimo į puslapį metu. Galiojimo laikas: Iki interneto svetainės uždarymo arba iki 60 dienų. Naudojami duomenys: Unikalus identifikatorius
  • _utma, _utmb, _utmc - Stebėjimo slapukai iš „Google Analytics“. Informacija į serverį siunčiama anonimiškai. Slapukai identifikuoja unikalius lankytojus ir stebi vartotojo sesijas. Daugiau informacijos žr. „Google“ svetainėje. Sukūrimo momentas: Pirmo įėjimo į puslapį metu. Galiojimo laikas: Atitinkamai 30 min., 6 mėn., 2 metus. Naudojami duomenys: Apskaitai naudojami IP adresai ir unikalūs ID numeriai. Apskaitos rezultatas statistinis. Skaitiklio apskaita atliekama per „Google Analytics“.
  • _utmz - Stebėjimo slapukai iš „Google Analytics“. Informacija į serverį siunčiama anonimiškai. Sukūrimo momentas: Pirmo įėjimo į puslapį metu. Galiojimo laikas: Iki naršyklės uždarymo. Naudojami duomenys: Apskaitai naudojami IP adresai ir unikalūs ID numeriai. Apskaitos rezultatas statistinis. Skaitiklio apskaita atliekama per „Google Analytics“.
  • www_order_omnitel_lt - Slapukas skirtas interneto svetainės funkcionalumui realizuoti. Sukūrimo momentas: Įėjimo į puslapį metu. Galiojimo laikas: Iki interneto svetainės lango uždarymo. Naudojami duomenys: Unikalus identifikatorius
  • atm_adt4, atm_cat, atm_... - Slapukai naudojami išsaugoti informacijai apie vartotojo peržiūrėtus puslapius, apsilankymo trukmę ir gali būti naudojami anonimiškai apibūdinti vartotojų charakteristikas pagal naršymo įpročius. Sukūrimo momentas: Pirmo įėjimo į puslapį metu. Galiojimo laikas: 5 metus. Naudojami duomenys: Unikalus identifikatorius
  • UID - Slapukas renka informaciją apie prisijungusius vartotojus ir yra naudojamas siekiant atskirti unikalius vartotojus, priskiriant jiems unikalų identifikatorių (ID). Sukūrimo momentas: Pirmo įėjimo į puslapį metu. Galiojimo laikas: Iki 60 dienų. Naudojami duomenys: Unikalus identifikatorius
  • adnKeyTarget… - Slapukas renka informaciją apie prisijungusius vartotojus ir yra naudojamas siekiant atskirti unikalius vartotojus, priskiriant jiems unikalų identifikatorių (ID). Sukūrimo momentas: Pirmo įėjimo į puslapį metu. Galiojimo laikas: 5 metai. Naudojami duomenys: Unikalus identifikatorius
  • ntsprnt - DMP grupės indentifikatorius. Sukūrimo momentas: Pirmo įėjimo į puslapį metu. Galiojimo laikas: Iki 30 dienųNaudojami duomenys: Unikalus identifikatorius
  • LimitatorInformer_Engine… - Slapukas renka informaciją apie prisijungusius vartotojus ir yra naudojamas siekiant atskirti unikalius vartotojus, priskiriant jiems unikalų identifikatorių (ID). Sukūrimo momentas: Pirmo įėjimo į puslapį metu. Galiojimo laikas: 1 metai. Naudojami duomenys: Unikalus identifikatorius
  • _vwu_uuid, _vis_opt_test_cookie, _vis_opt_exp_71_combi, debug_vis_opt_s, _vis_opt_s - Slapukai renka informaciją apie vartotojus ir leidžia stebėti jų naršymo įpročius. Sukūrimo momentas: Pirmo įėjimo į puslapį metu. Galiojimo laikas: 3 mėn. Naudojami duomenys: Unikalus identifikatorius
  • splitVar2 - Slapukas renka informaciją apie vartotojus ir yra naudojamas siekiant palyginti jų naršymo įpročius. Sukūrimo momentas: Pirmo įėjimo į puslapį metu. Galiojimo laikas: 2 metai. Naudojami duomenys: Unikalus identifikatorius
Inspectlet slapukai:
  • _insp_identity, _insp_norec_sess, _insp_nv, _insp_ref, _insp_slim, _insp_targlptx, _insp_targlpu, _insp_uid, _insp_wid - Slapukai renka informaciją apie vartotojų veiksmus naršant svetainėje ir naudojantis joje esančiais funkcionalumais (video, formomis, mygtukais ir pan.). Šie slapukai leidžia įvertinti vartotojų naršymo patirtį ir nustatyti svetainės funkcionalumo trūkumus. Sukūrimo momentas: Pirmo įėjimo į puslapį metu. Galiojimo laikas: 1 metai. Naudojami duomenys: Unikalus identifikatorius
„Google Analytics“ slapukai:
  • _ga - Slapukas renka informaciją apie vartotojų elgseną svetainėje ir yra naudojamas siekiant išsaugoti statistinę informaciją. Sukūrimo momentas: Pirmo įėjimo į puslapį metu. Galiojimo laikas: 2 metai. Naudojami duomenys: Unikalus identifikatorius
  • _gat_UA-11554654-9 - Slapukas renka informaciją apie vartotojų elgseną svetainėje ir yra naudojamas siekiant atskirti unikalius vartotojus, priskiriant jiems unikalų identifikatorių (ID). Sukūrimo momentas: Įėjimo į puslapį metu. Galiojimo laikas: 8 val. Naudojami duomenys: Unikalus identifikatorius
  • viewedOuibounceModal - Slapukas naudojamas svetainėje skelbiamoms apklausoms pateikti vartotojams ir užtikrina, kad vartotojui apklausa būtų parodyta tik vieną kartą. Sukūrimo momentas: Įėjimo į puslapį metu. Galiojimo laikas: Iki interneto svetainės lango uždarymo. Naudojami duomenys: Unikalus identifikatorius

Subjektų duomenų saugojimas

Duomenys, kuriuos HG-lamps renka iš Subjektų gali būti tvarkomi HG-lamps ar HG-lamps tiekėjų personalo. Tais atvejais, kai Subjektų duomenys yra tvarkomi HG-lamps tiekėjų (t.y. duomenų tvarkytojų), HG-lamps yra sudariusi su jais sutartis, tinkamai reglamentuojančias duomenų tvarkytojų pareigas. Duomenų tvarkytojai turi teisę tvarkyti asmens duomenis tik pagal HG-lamps nurodymus ir tik ta apimtimi, kiek tai yra būtina siekiant tinkamai vykdyti sutartyje nustatytus įsipareigojimus.Subjektų duomenų perdavimas tiekėjams (duomenų tvarkytojams) gali būti susijęs su Subjektų užsakymų įvykdymu bei Subjektų mokėjimo duomenų tvarkymu. Teikdami savo asmens duomenis, Subjektai sutinka su šiuo perdavimu bei tvarkymu. HG-lamps imasi visų protingai įmanomų priemonių tam, kad užtikrintų, jog Subjektų duomenys būtų tvarkomi saugiai ir laikantis šios Politikos nuostatų.

Subjektų teikiami duomenys yra laikomi HG-lamps serveriuose arba dokumentų popierinėse kopijose. Tuo atveju, kai Subjektams yra suteikiami slaptažodžiai (arba kai Subjektai juos pasirenka patys), kurie įgalina Subjektus naudotis tam tikromis elektroninės parduotuvės funkcijomis, Subjektai yra patys atsakingi už slaptažodžių konfidencialumą ir jų neatskleidimą tretiesiems asmenims.

Jeigu HG-lamps kyla abejonių dėl Subjektų pateiktų duomenų teisingumo, HG-lamps turi teisę sustabdyti šio Subjekto duomenų tvarkymo veiksmus, šiuos duomenis patikrinti ir patikslinti.

Subjekto sutikimas dėl duomenų tvarkymo tiesioginės rinkodaros tikslais

Subjektai išreiškia savo sutikimą gauti HG-lamps naujienas bei reklaminę informaciją, kai jie uždeda atitinkamą varnelę dėl asmens duomenų rinkimo tiesioginės rinkodaros tikslu prekių užsakymo metu.

Subjektas gali nesutikti dėl duomenų teikimo tiesioginės rinkodaros tikslu ar bet kada kreiptis į HG-lamps ir atšaukti savo sutikimą dėl duomenų tvarkymo tiesioginės rinkodaros tikslu. Norėdamas pasinaudoti savo teise atsisakyti duomenų tvarkymo tiesioginės rinkodaros tikslu, Subjektas turi nuimti varnelę nuo pažymėtų atitinkamų langelių registracijos formoje arba pasirinkti atitinkamą nuorodą siunčiamuose tiesioginės rinkodaros pasiūlymuose. Subjektai taip pat gali susisiekti su Bendrove elektroninio pašto adresu info@hg-lamps.lt tir pranešti apie savo sutikimo atšaukimą.

Subjekto duomenis, naudotinus tiesioginės rinkodaros tikslais, HG-lamps saugo10 metų nuo Subjekto sutikimo gavimo, nebent Subjektas anksčiau atšaukia savo sutikimą.

Kitos Subjekto teisės, susijusios su tvarkomais jo duomenimis, išdėstytos šios Politikos 9 punkte.

Subjektų duomenų saugojimo terminai

Subjekto duomenys, susiję su elektronine prekyba, saugomi 5 metus nuo Subjekto paskutinio prisijungimo prie elektroninės parduotuvės sistemos.

Subjekto duomenys, susiję su prekių ar paslaugų užsakymu lankantis HG-lamps salonuose, el. paštu ar kitaip, saugomi 5 metus nuo Subjekto prekių ar paslaugų užsakymo įvykdymo dienos.

Subjektų, kurie pateikia užklausas dėl Bendrovės prekių ar paslaugų pokalbių lange Svetainėje, HG-lamps „Facebook“ paskyroje, el. paštu ar kitomis ryšio priemonėmis, duomenys saugomi 2 metus po paskutinio Subjekto kreipimosi.

Kai popierinius ar elektroninius dokumentus įpareigoja saugoti teisės aktai (pvz. Lietuvos Respublikos vyriausiojo archyvaro įsakymais patvirtinti teisės aktai) tam tikrą laiką, tokie dokumentai saugomi ne ilgiau, negu reikalaujama.

Subjektų duomenų tvarkymo tikslai

HG-lamps tvarko Subjektų asmens duomenis šiais tikslais:

  • paslaugų teikimo Subjektams (klientams) tikslu;
  • pirkimo – pardavimo sutarčių su Subjektais (klientais) sudarymo ir vykdymo tikslu;
  • skolų išieškojimo tikslu;
  • tam, kad užtikrintų, jog elektroninės parduotuvės turinys yra pateikiamas efektyviausiu ir tinkamiausiu Subjektams būdu;
  • paslaugų plėtros, statistinių duomenų analizės bei tikslinio rinkodaros orientavimo tikslais;
  • tam, kad Subjektams būtų suteikta informacija apie prekes ar paslaugas, kurių Subjektai pageidauja;
  • Subjektų užklausų dėl informacijos teikimo atsakymo bei administravimo tikslais;
  • Reklaminės informacijos teikimui, kai Subjektai yra davę sutikimus dėl asmens duomenų tvarkymo tiesioginės rinkodaros tikslu;
  • tam, kad Subjektai būtų informuoti apie HG-lamps teikiamų paslaugų pakeitimus;
  • klientų aptarnavimo kokybės tikslu;
  • Subjektų ir bei kitų į vaizdo stebėjimo lauką patekusių asmenų, taip pat jų ir HG-lamps turto apsaugos užtikrinimo tikslu.

Duomenų atskleidimas

Subjektų duomenys gali būti atskleisti tretiesiems asmenims tik šiais atvejais:

  • jeigu toks perdavimas ar dalijimasis Subjektų duomenimis yra būtinas laikantis teisės aktų reikalavimų (pvz. teismams, Lietuvos policijai, LR prokuratūrai, kitoms valstybės institucijoms ir pan.), ar būtinas taikant ar vykdant prekių garantines ar grąžinimo sąlygas ir visas kitas sutartis su Subjektais, taip pat HG-lamps, jos klientų bei kitų asmenų teisių, turto ir saugumo užtikrinimui.

Subjektų teisės

Subjektai turi šias teises:

  • būti informuoti apie jų duomenų tvarkymą;
  • pateikus užklausą HG-lamps, gauti informaciją, iš kokių šaltinių ir kokie jų asmens duomenys surinkti, kokiu tikslu jie tvarkomi, kokiems duomenų gavėjams teikiami ir buvo teikti per pastaruosius 1 metus. Informacija Subjektams pateikiama jų nurodytais elektroninio pašto adresais ne vėliau kaip per 30 dienų nuo Subjektų kreipimosi pateikti tokius duomenis dienos. Neatlygintinai tokius duomenis Bendrovė teikia Subjektui 1 kartą per kalendorinius metus;
  • pateikus užklausą, reikalauti ištaisyti neteisingus, neišsamius, netikslius Subjektų duomenis ir (arba) sustabdyti tokių asmens duomenų tvarkymo veiksmus, išskyrus saugojimą, jeigu Subjektas nustato, kad jo asmens duomenys yra neteisingi, neišsamūs ar netikslūs ar tvarkomi neteisėtai ir nesąžiningai. HG-lamps nedelsiant praneša Subjektui apie jo prašymu atliktą arba neatliktą asmens duomenų ištaisymą, sunaikinimą ar asmens duomenų tvarkymo veiksmų sustabdymą.
  • pateikus užklausą, Subjektas turi teisę gauti susijusius su juo asmens duomenis, kuriuos jis pateikė HG-lamps, susistemintu, įprastai naudojamu ir kompiuterio skaitomu formatu, kad tokie duomenys galėtų būti persiųsti kitam duomenų valdytojui (teisė į duomenų perkeliamumą);
  • nesutikti dėl duomenų teikimo tiesioginės rinkodaros tikslu;
  • pateikus prašymą, Subjektas turi teisę reikalauti, kad HG-lamps ištrintų su juo susijusius asmens duomenis, kai asmuo nesutinka ar atšaukia sutikimą duomenų tvarkymui (teisė būti pamirštam), išskyrus atvejus kai Bendrovė negali ištrinti Subjekto duomenų dėl jų reikalingumo sutarties vykdymui ar dėl teisės aktų privalomo vykdymo;
  • Subjektas turi teisę gauti informaciją apie jo duomenų saugumo pažeidimus. HG-lamps įsipareigoja išsiųsti pranešimą Subjektui jo el. paštu (jeigu toks Bendrovei yra žinomas) per 72 valandas nuo sužinojimo, jog Subjekto duomenims iškilo pavojus (pvz. buvo įsilaužta į Bendrovės serverį ar pan.);
  • Subjektas, nesutikdamas su HG-lamps veiksmais ar neveikimu, turi teisę pateikti skundą Valstybinei duomenų apsaugos inspekcijai.

Visos užklausos ir prašymai, susiję su Subjektų duomenimis, turi būti siunčiami HG-lamps elektroniniu paštu info@hg-lamps.lt.Taip pat Subjektas gali prašymą pateikti ir atvykęs į HG-lamps biurą. Visais atvejais (t.y. tiek siunčiant prašymą el. paštu, tiek teikiant originalų prašymą) Bendrovės atstovas, priimantis prašymą, turi teisę pareikalauti pateikti asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą ar teisės aktų tvarka patvirtintą jo kopiją.

HG-lamps į Subjektų prašymus ir užklausas atsako ne vėliau kaip per 30 dienų nuo jų gavimo.

Baigiamosios nuostatos

Bet kokie šios Politikos pakeitimai bus pateikiami šioje Politikoje Svetainėje ir tam tikrais atvejais apie Politikos pakeitimus Subjektai bus informuojami elektroniniu paštu.

Politika įsigalioja nuo 2020-05-25

Subjektų klausimai, komentarai bei pageidavimai, susiję su Politika, gali būti pateikiami elektroninio pašto adresu info@hg-lamps.lt.